Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tanügyigazgatás

Cikkek

2018.05.01

Osztályozó vizsga a szakképzésben

/ Menüpont: Tanügyigazgatás

A tanulmányok alatti vizsgák közül az egyik legfontosabb vizsgatípus az osztályozó vizsga, melynek megszervezése, lebonyolítása és dokumentálása nagyfokú precizitást követel meg az intézménytől.

 
Teljes bejegyzés

2018.04.01

Záradékok a szakképzésben II.

/ Menüpont: Tanügyigazgatás

A jogszabály által tartalmazott záradék-gyűjtemény nem teljes körű, a szakképzés speciális tanügyi feladataira, adminisztrálására több esetben nem szolgáltat mintát. A következő fejezetekben tanügyi feladatcsoportok alapján tekintjük át a záradékokat. Jelen fejezetben az összefüggő szakmai gyakorlat záradékairól lesz szó.

 
Teljes bejegyzés

2018.03.01

Záradékok a szakképzésben I.

/ Menüpont: Tanügyigazgatás

A jogszabály által tartalmazott záradék-gyűjtemény nem teljes körű, a szakképzés speciális tanügyi feladataira, adminisztrálására több esetben nem szolgáltat mintát. A következő fejezetekben tanügyi feladatcsoportok alapján tekintjük át a záradékokat. Jelen fejezetben a magasabb évfolyamba lépés záradékairól lesz szó.

 
Teljes bejegyzés

2018.01.01

Tanulmányok alatti vizsgák

/ Menüpont: Tanügyigazgatás

A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 2017. október 3-ai módosítása érintette a középiskolák tanulmányok alatti vizsgáit, azon vizsgákat, ahol a tanuló érettségi vizsga letételére való jogosultságot szerezhet. Az alábbi cikk ennek okán összefoglalóan mutatja be a tanulmányok alatti vizsgákat.

 
Teljes bejegyzés