Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2019.05.01

„Együtt az AJKP-s gyerekekért” Konferencia

 

A rendezvénynek a Dégenfeld Kastélymúzeum adott helyet Baktalórántháza szívében 2018. november 21-én szerdán. Cél a régióban lévő hasonló problémákkal küzdő társintézményekkel való kapcsolatfelvételt követően a közös preventív megoldások keresése, valamint a beiskolázás utáni sikeres tanulmányi évek támogatása.

A szegénység átörökítő tényezői témában Berki Judit AJKP mentor, szociálpolitikus tartott előadást, majd az oktatás helyzetét és a továbblépés lehetőségét ecsetelte a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek esetében Kende Ágnes szociológus, oktatáskutató.

Ezt követően a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium intézményben bevezetett Komplex Instrukciós Program alkalmazását mutattam be a megjelenteknek.

A Kistérségi Szociális Központ intézményvezetője Bakti Judit és helyettese Jantászné Nagy Katalin, - aki a Járási család- és gyermekjóléti központ szakmai vezetője - tartottak szekcióülést a jó iskolaválasztásról, illetve a társintézmények kapcsolatrendszeréről.

Baktalórántházai Szociális Segítő Szolgálat Társulás dolgozói, a Kistérségi Szociális Központ vezetősége, illetve a Járási család-és gyermekjóléti központ szakmai vezetői (Baktalórántháza, Nyírkércs, Nagydobos, Nyírmada, Napkor, Ópályi, Hodász, Vásárosnamény, Tiszaszalka, Botpalád, Ófehértó, Levelek, Magy, Nyírtét, Pusztadobos, Nyírcsaholy, Kántorjánosi), valamint Nyírbátor általános iskoláinak és középiskoláinak vezetői, helyettesei, pedagógusai vettek részt a rendezvényen, mely kötetlen szakmai beszélgetéssel zárult.

Az előadás megtekintése.